Valnötstarteletter

Serverar: 20 portioner

Goda tarteletter med Dansukker råsocker strö, Dansukker ljus sirap och valnötter!

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1/2 dl Dansukker strösocker
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 litet ägg
  • Fyllning
  • 200 g valnötter
  • 1 1/4 dl Dansukker råsocker strö
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 msk Dansukker ljus sirap
  • Pensling
  • 1 äggula
  • 1 msk mjölk
  • Garnering
  • Dansukker florsocker
  • Smör eller margarin till formarna
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila 1 timme i kylskåp. Grovhacka valnötterna.
    2. Häll sockret i en kastrull och smält det på svag värme. Tillsätt valnötshacket och rör om. Blanda i grädde och sirap. Koka upp under omrörning.
    3. Ta undan 1/3 av degen, resten trycks ut i smorda tartelett- eller portionspajformar. Fördela nötfyllningen i formarna. Kavla ut degen och ta ut hjärtan, granar, stjärnor eller någon annan figur med hjälp av mått, gärna i olika storlekar. Lägg figurerna ovanpå nöt fyllningen. Vispa upp ägg och mjölk och pensla figurerna. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 15 minuter. Låt svalna något innan de tas ut ur formarna. Dofta över florsocker precis innan de serveras.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben