Vaniljbägare med tuttifruttisås

Serverar: 4 portioner

Lika vacker som den är god - vaniljdessert med godissås.

Ingredienser

  • 8 glutenfria digestivekex
  • 2 burkar kesella vanilj, á 250 g
  • 500 g färska hallon
  • Tuttifruttisås
  • 10 tuttifruttigodisar
  • ½ dl vatten
  • 225 g frysta hallon
  • Garnering
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Tuttifruttisåsen: Lägg godiset med vatten i en kastrull. Låt det smälta under uppvärmning tills de är helt mjukt (de kommer inte att smälta helt). Tillsätt hallonen, värm på svag värme tills de är mjuka. Mixa till en tjock sås.
    2. Smula kexen. Varva kesella, sås, kex och hallon i 4 glas. Toppa med några hallon. Garnera med myntablad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben