Vaniljkladdkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Gott!!!!

Ingredienser

  • 200 gr smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör i vaniljsocker och ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Häll i en smörad och bröad form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Gräddan kakan längst ner i ugnen i 200 gr i 18-20 min. Den får inte gräddas för länge, den ska var kladdig i mitten. Låt kallna. Strö florsocker vid serveringsdags och servera kakan med färska bär och lättvispad grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben