Vaniljknappar

Serverar: 30 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegoda!

Ingredienser

  • Degen
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk strösocker
  • 100 g smör
  • Garnering
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Blanda alla ingredienser till en deg och lägg den på en tallrik. Ställ in i kylskåpet i 15 min.
    2. Ta ut degen och forma till bollar. Platta till bollarna så dom ser ut som knappar. Stick sedan 4 hål i varje kaka med en potatissticka. Torka av stickan mellan varje kaka med hushållspapper. Doppa kakorna i strösocker och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 13-15 min.
    3. Ta ut kakorna och låt dem svalna. (Degen kan även formas till horn och sedan rullas i socker, då blir det vaniljhorn i stället.)

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben