Vaniljkuddar

Serverar: 75 portioner

Godis som är mjuk och gott, kanske lite jobbigt men väl värt det.

Ingredienser

  • 5 dl strösocker
  • 1 msk glukos
  • 2 dl vatten
  • 25 g gelatinpulver (ca 2½ msk)
  • 1 dl vatten
  • 2 äggvitor
  • Till formen
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk florsocker
  • Olja
  • Till garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda potatismjöl och florsocker till formen. Olja ett bakplåtspapper lätt och pudra med en del av mjölblandningen. Lägg papperet i en form som är ca 20 x 30 cm.
    2. Koka socker, glukos och 2 dl vatten i en kastrull tills temperaturen är 127 grader ca 10 minuter. Lägg under tiden gelatinpulver och 1 dl vatten i en skål, låt gelatinet smälta. Vänd försiktigt ner gelatinet, lite i taget i sockerlagen.
    3. Vispa äggvitorna fluffigt i en köksassistent med visp, tillsätt den heta sockerlagen. lite i taget under kraftig vispning på hög hastiget tills smeten är riktigt vit och seg och fluffig.
    4. Häll upp smeten i formen. pudra över resten av mjölblandningen. Låt svalna helt och täck med plastfilm.
    5. Låt stå i rumstemperatur tills nästa dag. Skär små "kuddar" med hjälp av en oljad kniv eller sax. Pudra över lite extra florsocker.
    6. Vaniljkuddarna förvaras bäst i burk med tätslutande lock
    7. Lycka till!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben