Mjuka fluffiga och vintervita är dessa underbara skapelser.
Ingredienser
1 vaniljstång
18 gelatinblad
2 äggvitor
5 dl strösocker
2 dl vatten
½ msk glykos
½ dl florsocker
½ dl maizena majsstärkelse
Instruktioner
- Ca 70 marshmallows
- Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa upp äggvitorna. Koka socker, vatten och glykos till 130 grader i en kastrull.
- Häll den varma sockerlagen över äggvitorna under vispning. Sätt bunken i ett kallt vattenbad och fortsätt vispa tills massan är blank och 40-45 grader.
- Lyft upp gelatinet och smält det i en kastrull med lite av marängsmeten. Vispa ner gelatinet i resten av marängsmeten. Vispa i vaniljfröna.
- Sikta och blanda ihop florsocker och majsstärkelse. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20 * 22 cm, och pudra med hälften av florsockerblandningen. Häll smeten i formen. Jämna till ytan och pudra resten av florsockret över, spara lite att vända bitarna i. Skär i kuber, ca 2½ * 2½ * 2½ cm, och vänd i resten av florsockerblandningen.
Kommentarer (0)