Vaniljmarshmallows

Mjuka fluffiga och vintervita är dessa underbara skapelser.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 18 gelatinblad
  • 2 äggvitor
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • ½ msk glykos
  • ½ dl florsocker
  • ½ dl maizena majsstärkelse
  • Instruktioner

    1. Ca 70 marshmallows
    2. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa upp äggvitorna. Koka socker, vatten och glykos till 130 grader i en kastrull.
    3. Häll den varma sockerlagen över äggvitorna under vispning. Sätt bunken i ett kallt vattenbad och fortsätt vispa tills massan är blank och 40-45 grader.
    4. Lyft upp gelatinet och smält det i en kastrull med lite av marängsmeten. Vispa ner gelatinet i resten av marängsmeten. Vispa i vaniljfröna.
    5. Sikta och blanda ihop florsocker och majsstärkelse. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20 * 22 cm, och pudra med hälften av florsockerblandningen. Häll smeten i formen. Jämna till ytan och pudra resten av florsockret över, spara lite att vända bitarna i. Skär i kuber, ca 2½ * 2½ * 2½ cm, och vänd i resten av florsockerblandningen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben