Vaniljmazariner

Serverar: 16 portioner

Jätte goda mazariner, inte jobbiga alls att göra.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt margarin
  • 1 dl socker
  • ½ ägg
  • 3 1/4 dl mjöl
  • Fyllning 1
  • 1½ dl vaniljkräm
  • Fyllning 2
  • 2 ägg
  • 250 g mandelmassa
  • 2 dl florsocker
  • Dekoration
  • flagnad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop margarinet, sockret, ägg och mjölet, låt vila i kylskåpet i ca 1 timme.
    2. Rör ihop fyllning 1. Rör ihop fyllning 2 till en slät kräm.
    3. Gör 16 bollar av degen, tryck ut i folieformar, sätt en klick vaniljkräm först, sedan fyller ni på med mandelkrämen till 2/3 är fyllda. Strö över flagnad mandel. Grädda i ca 20 minuter i 175 grader.

    Kommentarer (1)

    Bryggbagarn 10 april 2010

    Lätta, fina, goda! Gjorde i mandelmusselformar, det blev 24 st men 1 gick sönder så den fick bagerskan smaka, vilken tur! Kommer absolut att göra igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben