Vaniljpannkaksrullar

Serverar: 8 portioner

Som är fyllda med frukt-och nötblandning. Perfekt att ta med som mellanmål när en utflykt står på schemat.

Ingredienser

  • 2 ½ dl siktat ljust dinkel- eller vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 msk smält smör
  • Frukt - och nötblandning
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äpplen
  • 1 dl blandade torkade bär tex. blåbär, tranbär eller körsbär
  • 2 msk russin, gärna gula
  • Instruktioner

    1. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en klumpfri smet. Tillsätt resterande ingredienser och låt smeten stå och svälla en stund. Smält lite smör i en pannkakslagg eller stekpanna och grädda pannkakorna gyllene på båda sidor.
    2. Rosta solros- och pumpafrön i en torr stekpanna. Blanda yoghurten med vaniljsockret. Skär äpplena i små tärningar.
    3. Lägg en klick yoghurt på varje pannkaka. Toppa med strössel av bär, äppeltärningar, rostade frön och russin. Rulla ihop till rullar och vira in i smörpapper.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben