Vaniljringar

Serverar: 40 portioner

Snabbakade vaniljkakor med vacker kristyr.

Ingredienser

  • 250 g vetemjöl
  • 150 g socker
  • 1 påse citronskal
  • 1/4-1/2 dl Dr. Oetker äkta vaniljsocker
  • 1/2 tsk Dr. Oetker hjorthornsalt
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker, citron, vaniljsocker och hjorthornsalt. Smula ner smöret i blandningen. Tillsätt ägget och rör snabbt ihop till en deg.
    2. Dela degen i mindre bitar och rulla dem till smala längder. Skär längderna i 10 cm långa bitar och forma dem till ringar. Lägg ringarna på en bakplåt.
    3. Över-/undervärme: 210 grader (förvärmd) Varmluft: 200 grader (förvärmd) Gräddning: ca 6-7 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben