Serverar: 20 portioner
Tid: 20 minuter
Vaniljsmulrutorna gör man snabbt och lätt i matberedaren
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en form ca 22 x 32 cm. Blanda samman 3 dl av mjölet med socker, vaniljsocker, vaniljsåspulver, bakpulver och matfett i en matberedare. Ta undan 2 dl utav den smuliga massan och tillsätt den sparade decilitern vetemjöl, ägg och mjölk. Kör hastigt samman till en slät smet. Bred ut smeten jämt i formen och strö över de sparade smulorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 12- 15 min. Skär upp i rutor då kakan kallnat.
Gjorde dessa förra sönddagen. Lättbakade och goda.
Dessa verkar goda och enkla, måste provas!
Verkar trevliga, men vadå "ta undan 2 dl av den smuliga massan och tillsätt den sparade decilitern mjöl?" Ska man inte använda allt?!
Visst ska du använda allt. De 2dl som du har sparat ska strös över smeten i formen innan du ska grädda kakan.
Jättegott och enkelt!! Gott att ta ut lite tidigare så den är lite kletig i mitten. Gästerna mumsade i sig friskt.
Enkel och jättegod kaka! Kommer garanterat att bakas fler gånger! Tummen upp från mig!
Enkel kaka, helt okej, men lite smaklös. Trodde att "smulet" ska ligga ovanpå kakan, men det sjönk ner och blandade sig med smeten.
Fast måste nog ändå säga att de är perfekta att ha i ugnen och ta upp vid tillfälle :)