Vanillekipferln

Serverar: 130 portioner

Ur en österrikisk bakbok hämtades flera goda små kakor bla denna lilla goda och spröda kaka med smak av vanilj. Småkakor är ju på modet igen. Lättare att få unna sig en liten kaka till kaffet än en stor muffins kanske. OBS! denna deg ger många kakor.

Ingredienser

  • 500 g vetemjöl
  • 100 g (1 ½ dl) rostade finhackade hasselnötter
  • 350 g smör
  • 200 g strösocker
  • 2 äggulor
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Blanda snabbt ihop allt till en smidig deg. Låt vila svalt minst 1 timme.
    2. Dela degen i önskade antal kakor, och rulla degbitarna till små "horn" som böjs lätt när de läggs på plåten.
    3. Grädda i 175 grader i 10 - 13 minuter.
    4. Pudra med florsocker blandat med lite vaniljsocker när de svalnat en aning. Doppar man ändarna i smält mörk choklad göres detta sedan kakorna kallnat helt och man pudrar först därefter med florsocker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben