Våreldssallad

Serverar: 4 portioner

Bjudsallad med kyckling.

Ingredienser

  • 300 g salladskål
  • 1 grillad kyckling
  • 4 skivor bacon
  • 1 paket djupfrysta majskorn
  • 1 dl strimlad stjälkselleri
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 gurka
  • 7 dl kokt, kort pasta (ca 200 g okokt)
  • 5 cocktailtomater
  • 1 avocado
  • 2 hårdkokta ägg
  • 50 g svarta oliver
  • Sås
  • 2 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • ca 1/2 dl chilisås
  • 1/2 tsk salt eller örtsalt
  • 1 msk sherry
  • Några stänk tabasco eller en aning cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till salladssåsen och smaka av kryddningen. Ställ såsen kallt.
    2. Bena ur kycklingen och tag bort skinnet och skär köttet i små fina bitar. Strimla baconskivorna och stek dem knapriga i torr stekpanna. Låt dem rinna av på hushållspapper. Tina majskornen.
    3. Dela och kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Dela gurkan på längden, skrapa ur kärnorna och skär halvorna i ca 1/2 cm tjocka skivor.
    4. Skala avocadon, tag bort kärnan och skiva fruktköttet. Skala äggen och skär dem i klyftor. Skölj och strimla salladskålen.
    5. Lägg den strimlade salladskålen i botten på en stor skål. Varva de övriga ingredienserna ovanpå och garnera med cocktailtomater, avocadoskivor, äggklyftor och oliver. Servera med såsen i en separat skål.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben