Vargtassar med blodpasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

I stället för ströbröd kan man panera med finsmulat vitt bröd. Då blir tassarna mer "håriga". Tänk på att karamellfärg lätt färgar av sig. Kanon vid barnkalas eller hallowen

Ingredienser

  • 4 st kycklingfilé (utan skinn)
  • 1 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 8 st oliver (svarta)
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 400 g spagetti
  • Karamellfärg
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Pasta: Koka enligt anvisning på förpackn. Tillsätt karamellfärg. Skölj av i durkslag. Värm upp i kastrull med en klick smör.
    2. Kyckling: Sätt ugnen på 180°C. Skär ut 4 fingar ur filéerna. Tummen lite kortare och tjockare.
    3. Vispa upp ägg med gaffel i djup tallrik. Häll ut mjöl på en tallrik och blanda med lite salt. Häll ströbröd på en annan tallrik. Vänd kycklingen i mjöl, sedan i äggsmet och sist i ströbröd.
    4. Smöra en ugnssäker form eller ugnsplåt. Lägg på "tassarna" och sätt in i ugnen i 15 minuter. Växla sedan om till grill och stek tills ytan är vackert ljusbrun.
    5. Halvera oliver och använd som naglar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben