Vårprimörsallad

Fräsch och nyttig sallad.

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 3 tsk salt
  • 3 tsk socker
  • 1 knippe grön sparris, ansad och delad i bitar
  • Sallad
  • 1 påse ruccolasallad
  • 1 l skivade jordgubbar
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 1 kruka gräslök, finklippt
  • 200 g chèvreost, riven (ca 2 dl)
  • 1 msk rosépeppar
  • 2 citroner, rivet skal
  • Dressing
  • 2 msk flytande honung
  • 5 msk god olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet med socker och salt. Skär bort foten på sparrisen (2-3 cm). Koka sparrisen tills den är mjuk men ändå har lite spänst kvar, 3-5 minuter.
    2. Häll av vattnet och lägg sparrisen i iskallt vatten för att spara den fina gröna färgen.
    3. Lägg salladen och sparrisen i en stor skål och blanda i jordgubbar och groddar. Toppa med gräslök, ost och smulad rosépeppar. Strö över citronskalet.
    4. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben