Vattenmelongazpacho med getostbruschetta

Serverar: 4 portioner

Läcker variant av den spanska soppklassikern. För en tunnare soppa kan du göra den utan bröd.

Ingredienser

  • 700 g vattenmelon (utan skal)
  • 500 g tomater
  • 1 gurka
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 100 g dagsgammalt vitt bröd, t ex formfranska, kantskuret
  • Getostbruschetta
  • 4 skivor lantbröd, gärna surdeg
  • 4 msk olivolja
  • 100 g getost
  • 1 msk honung
  • 1 kvist rosmarin
  • Garnering
  • Olivolja
  • Färska örter, t ex harsyra
  • Instruktioner

    1. Skär vattenmelonen i stora bitar. Halvera tomaterna och ta ur kärnorna. Skala gurkan, dela den på längden, kärna ur och skär i tärningar. Kör melon-, tomat- och gurkbitar i en matberedare tillsammans med basilika (spara några blad till garnering), olja, äppelcidervinäger och bröd till en slät soppa. Ställ in i kylen.
    2. Getostbruschetta: Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Halvera brödskivorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över generöst med olivolja. Fördela getosten på brödskivorna, ringla över honung och eventuellt lite mer olja. Hacka rosmarinen och strö över. Gratinera bröden mitt i ugnen i 8-10 minuter.
    4. Servera soppan iskall garnerad med olivolja och färska örter samt getostbruschettan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben