Vattenmelonsorbet

Serverar: 4-6 portioner

Så otroligt gott och svalkande på sommaren.

Ingredienser

  • 750 g vattenmelon, skalad, urkärnad och skuren i tärningar
  • 1 kanelstång
  • 300 g strösocker
  • 8 msk citronsaft
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    1. Passera melonen i en matberedare, häll sedan i sockret och blanda i 30 sekunder. 2. Koka sakta upp melonen tillsammans med kanelstången, rör runt så att sockret smälter. Sänk sedan värmen och låt sjuda i 1 minut. Tag bort från plattan, tillsätt citronsaften och låt svalna. Tag bort kanelstången. 3. Häll smeten i en frysform och frys in den tills kanterna är frusna. 4. Mosa sorbeten med en gaffel. Vispa äggvitan hårt med elvisp, häll i sorbeten skedvis i äggvitan och vispa tills allt blir tjockt och skummande. 5. Häll tillbaka sorbeten i frysformen och frys den tills den är fast. Mjuka upp sorbeten i kylskåpet 20 minuter innan den serveras.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben