Veganlasagne

Serverar: 4 portioner

En smakrik lasagne som är enkel att göra och är helt vegansk. Det går bra att byta ut veganprodukterna mot vanlig crème fraiche och riven ost för den som vill.

Ingredienser

  • 1 morot, ca 100 g
  • 1 gul paprika
  • 1 selleristjälk
  • 1 liten gul lök
  • 100 g champinjoner
  • ½ zucchini
  • ½ röd chili, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ dl hackad färsk oregano eller 2 tsk torkad
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 dl imat fraiche
  • 6 torkade lasagneplattor
  • 1 dl riven veganost
  • Servering
  • Grönkålssallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Tärna alla grönsaker fint och stek med chili och vitlök i olivolja tills de är något mjuka. Tillsätt tomatpurén och stek 2 minuter under omrörning. Häll i tomatkross och lägg i buljongtärning och oregano. Salta och peppra. Låt sjuda ca 8 minuter på låg värme.
    3. Varva grönsaksröran med pastaplattor och imat fraiche. Låt sista lagret vara grönsaksröra. Toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter.
    4. Servera med till exempel en grönkålssallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben