Vegetarisk "vilt"färs-gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Även som vegetarian förtjänar man att få äta en riktigt mustig gryta med viltkaraktär. Den här grytan är ett magiskt resultat av min egen längtan till skogen.

Ingredienser

  • Smör till stekning
  • 1 lök
  • 50 g rotselleri
  • 300 g sojafärs
  • 4 dl vatten
  • 2 dl rött matlagningsvin
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1-2 msk sojasås
  • 1 msk svartvinbärssaft
  • 170 g hela champinjoner på burk
  • 1-2 dl trattkantareller
  • Ca 13 syltlökar
  • Timjan
  • Citronpeppar
  • Maizenaredning
  • Instruktioner

    1. Hacka löken i medelstora bitar. Skär rotsellerin i små tärningar. Fräs båda i smör tills löken blivit glansig. Häll på sojafärsen och fräs även den i ca 30 sekunder, tillsätt sedan vatten, vin, grädde, sojasås, vinbärssaft och smulad buljongtärning. Låt koka ca 7 minuter eller tills rotsellerin börjar bli mjuk.
    2. Lägg sedan i all svampen, syltlöken och krydda med timjan och citronpeppar efter smak.
    3. Red till sist grytan med maizena, och servera med ris, brysselkål och röd vinbärsgelé.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben