Vegetarisk "vilt"färs-gryta
Även som vegetarian förtjänar man att få äta en riktigt mustig gryta med viltkaraktär. Den här grytan är ett magiskt resultat av min egen längtan till skogen.
Ingredienser
Smör till stekning
1 lök
50 g rotselleri
300 g sojafärs
4 dl vatten
2 dl rött matlagningsvin
2½ dl matlagningsgrädde
1 tärning grönsaksbuljong
1-2 msk sojasås
1 msk svartvinbärssaft
170 g hela champinjoner på burk
1-2 dl trattkantareller
Ca 13 syltlökar
Timjan
Citronpeppar
Maizenaredning
Instruktioner
- Hacka löken i medelstora bitar. Skär rotsellerin i små tärningar. Fräs båda i smör tills löken blivit glansig.
Häll på sojafärsen och fräs även den i ca 30 sekunder, tillsätt sedan vatten, vin, grädde, sojasås, vinbärssaft och smulad buljongtärning. Låt koka ca 7 minuter eller tills rotsellerin börjar bli mjuk.
- Lägg sedan i all svampen, syltlöken och krydda med timjan och citronpeppar efter smak.
- Red till sist grytan med maizena, och servera med ris, brysselkål och röd vinbärsgelé.
Kommentarer (0)