Veggo-lasagne

Jättegod, och inte så mastig lasagne med grönsaker och keso.

Ingredienser

  • 2 burkar krossade tomater
  • 500 gram Keso naturell
  • 1 liten zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • olja eller smör, att steka i
  • 2 msk färsk, hackad basilika, eller 2 tsk torkad
  • Lasagneplattor, ca 12 stycken
  • 200 g riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och finhacka vitlöken. Skär zucchinin i tunna slantar. Fräs lök och vitlök långsamt i lite olja eller smör utan att det tar färg. Tillsätt zucchinin i tunna slantar och låt få lite färg.
    2. Tillsätt basilikan och slå över de krossade tomaterna. Låt koka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Täck botten i en gratängform med tomatsås. Varva sedan lasagneplattor, tomatsås och keso i tre lager. Täck det översta lagret med tomatsås och strö över osten.
    4. Grädda lasagnen i ugn, 200 grader, cirka 20-30 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben