Vegobouillabaisse

Serverar: 4 portioner

Apelsin och fänkål i frodig, smakrik soppa.

Ingredienser

  • 300 g vitlöksbaguetter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 300 g stjälkselleri
  • 1 msk olja
  • ½ g saffran
  • 1 apelsin
  • 1 liter grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • ½-1 krm cayennepeppar
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 dl matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Grädda brödet enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten och strimla sellerin fint. Fräs allt i oljan i en stekpanna några minuter tillsammans med saffran.
    3. Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Häll över grönsakerna i en kastrull. Tillsätt tomater, buljong och rivet apelsinskal och pressad saft.
    4. Stöt fänkålfsfröna lite i en mortel och tillsätt dem tillsammans med cayennepeppar. Koka ca 15 minuter.
    5. Garnera soppan med hackad gräslök och servera med en klick yoghurt samt vitlöksbaguette.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben