Apelsin och fänkål i frodig, smakrik soppa.
Ingredienser
300 g vitlöksbaguetter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
300 g stjälkselleri
1 msk olja
½ g saffran
1 apelsin
1 liter grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
500 g krossade tomater
1 tsk fänkålsfrön
½-1 krm cayennepeppar
3 msk hackad gräslök
1 dl matyoghurt
Instruktioner
- Grädda brödet enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva moroten och strimla sellerin fint. Fräs allt i oljan i en stekpanna några minuter tillsammans med saffran.
- Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Häll över grönsakerna i en kastrull. Tillsätt tomater, buljong och rivet apelsinskal och pressad saft.
- Stöt fänkålfsfröna lite i en mortel och tillsätt dem tillsammans med cayennepeppar. Koka ca 15 minuter.
- Garnera soppan med hackad gräslök och servera med en klick yoghurt samt vitlöksbaguette.
Kommentarer (0)