Vegogulasch

En mustig vegetarisk gulaschsoppa värmer gott

Ingredienser

  • 3 potatisar av en mjölig sort
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 paprikor i olika färger, fint hackade
  • Smör
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk chilipeppar eller sambal oelek
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • Till servering
  • 1/2 dl hackad persilja, att strö över
  • 2 dl matyoghurt, att klicka i
  • Instruktioner

    1. Skala potatis. Dela i halvor och skiva. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och skär i bitar.
    2. Fräs alla grönsaker i smör i en kastrull. Rör i tomatpuré, kummin och chili. Häll på buljong och låt soppan koka i 10-15 min. Vispa så att soppan blir lite sönderdelad.
    3. Servera soppan med en rejäl klick matyoghurt och strö persilja över.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben