Vegomoussaka

Serverar: 4 portioner

Moussaka har jag inte ätit sen den dagen jag gick i skolan. Jag testade denna moussaka som är helt vegetarisk och den kommer jag göra om och om igen. Den är dessutom kalorisnål.

Ingredienser

  • 8 kokta potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 300 g färska champinjoner
  • 2 tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 pkt bladspenat, ca 250 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 ½ dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl riven ost, max 17 %
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och hacka lök, finhacka vitlöken och fräs allt i olja i en stekpanna på medelvärme. Ansa och skär svampen i mindre bitar och låt den fräsa med löken.
    3. Skär potatisen i skivor och grovhacka tomaterna. Kärna ur och strimla paprikan. Fördela potatisskivor, lök, svamp, tomat, paprika och bladspenat i en ugnssäker form eller panna.
    4. Krydda med salt och peppar. Häll över matlagningsyoghurt och strö över osten.
    5. Gratinera i ugn ca 25 minuter.

    Kommentarer (1)

    tigersnor 13 maj 2009

    har gjort denna fast med keldas färdiga ostsås istället för matlagningsyoghurt, MUMS =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben