Moussaka har jag inte ätit sen den dagen jag gick i skolan.
Jag testade denna moussaka som är helt vegetarisk och den kommer jag göra om och om igen.
Den är dessutom kalorisnål.
Ingredienser
8 kokta potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
300 g färska champinjoner
2 tomater
1 gul paprika
1 pkt bladspenat, ca 250 g
1 tsk salt
1 krm peppar
2 ½ dl matlagningsyoghurt
1 dl riven ost, max 17 %
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och hacka lök, finhacka vitlöken och fräs allt i olja i en stekpanna på medelvärme.
Ansa och skär svampen i mindre bitar och låt den fräsa med löken.
- Skär potatisen i skivor och grovhacka tomaterna.
Kärna ur och strimla paprikan.
Fördela potatisskivor, lök, svamp, tomat, paprika och bladspenat i en ugnssäker form eller panna.
- Krydda med salt och peppar.
Häll över matlagningsyoghurt och strö över osten.
- Gratinera i ugn ca 25 minuter.
Kommentarer (1)
har gjort denna fast med keldas färdiga ostsås istället för matlagningsyoghurt, MUMS =)