Vegpaj

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

En god paj när man börjar bli trött på kött. Jag gjorde denna först gången när det var VÄLDIGT tomt i kylen. Jag är ju förtjust i Västerbottenost men det går lika bra med något annat om man vill ha den lite mildare.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 5 st tomater
  • 1/5 påse babyspenat
  • 1 st gul lökar finahackade
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackad
  • 50 g soltorkade tomater i olja, strimlade
  • 75 g svarta oliver utan kärna
  • 75 g oliver gröna
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 4 st ägg
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 1 dl västerbottenost, riven
  • Instruktioner

    1. 1. Värm ugnen till 225 grader.
    2. 2. Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Kavla ut degen tunnt och lägg i form och glöm inte att nagga botten och kanter. Förgrädda botten i ugnen i ca 15 minuter.
    3. 3. Blanda tomater, vitlök, lök, soltorkade tomater, oliver,spenat och lägg i formen, vispa grädde ägg, salt och peppar. Häll fyllningen i pajbottnen. Strö över osten och grädda i ca 40 minuter.
    4. Servera med en grönsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben