Verdesås

Serverar: 10 portioner

Snabb och god sås till kallskuret, till paj, till buffén. Såsen blir extra god om den får vila i kylen över natten.

Ingredienser

  • 10 bufféportioner
  • Verdesås
  • 4 dl matyoghurt
  • 100 g färsk spenat
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Kallskuret
  • 3/4-1 kg tunnaskivor parmaskinka, salami, bresaola, mortadella
  • Instruktioner

    1. Ta bort skaften på spenaten och basilikan. Mixa eller finhacka spenat och basilika.
    2. Blanda det försiktigt med yoghurt, vitlök, salt och peppar.
    3. Låt den gärna stå 1 timme i kylen.
    4. Lägg upp det kallskurna på ett stort fat och servera såsen till.

    Kommentarer (1)

    FiaBerg 14 oktober 2012

    En supersås som är perfekt till sommarbuffeér och inte minst, just till pastasallad!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben