Vermouthbräserat olivkycklinbröst

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Absolut ingen smalmat men ack så gott...

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • ½ - 1 tsk salt
  • 2 msk färskt rivet vitt bröd
  • 1 msk riven parmesanost
  • 1 - 2 msk smält smör till pensling
  • tandpetare
  • Fyllning
  • 1 dl hackade gröna olibver med sardellare eller anjovis
  • 2 msk parmesanost
  • 2 msk mjukt smör
  • Vermouthsås
  • 3/4 dl vermouth
  • ½ grönsaksbuljongtärning +
  • 1 dl vatten
  • 1 dl hackad gräslök
  • 76 - 100 g smör
  • ½ - 1 krm cayennepeppar
  • Tillbehör
  • kokt ris eller pressad potatis
  • Instruktioner

    1. 1. Gör ett längsgåenmde djupt snitt från sidan på varje kycklingfilé, så att du får en ordentlig ficka. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen och fördela blandningen i fickan på filéerna.
    2. 2. Fäst ihop öppningen på kycklingen med tandpetare. Det är viktigt att få skarven så tät att fyllningen hålls på plats under stekningen. Lägg sedan kycklingen i en smord ugnsfast form.
    3. 3. Krydda brösten lätt med salt och peppar och pensla med smält smör. Blanda ca 2 msk vitt rivet bröd med 1 msk riven parmesanost och strö det över kycklingen. Så här långt kan man förbereda dagen före serveringen. 4. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vermouth och buljong och låt det få ett lätt uppkok, slå det sedan försiktigt runt brösten. Ställ formen på galler i mitten utav ugnen och baka det hela i 12-24 minuter. Ge brösten lite färg med grillelementet någon minut mot slutet. 5. Sila av vinbuljongen i en kastrull och koka ihop tills drygt 1 dl återstår. Tillsätt gräslöken och vispa i smöret klickvis, smaka av såsen med ev salt och ytters försiktigt med en aning cayennepeppar. Servera kycklingbrösten med ris eller pressad potatis och såsen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben