Vetekornsbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Detta är en vegetarisk rätt men jättegod

Ingredienser

  • 4 dl vetekorn
  • vatten
  • 4 potatisarca 350 gram
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1/2 tsk kryddpeppar
  • 3 gula lökar
  • 1 ägg
  • smör eller margarin
  • Instruktioner

    Låt vetekornen ligga i vatten över natten. Vattnet ska helt täcka kornen. Koka nästa dag vetekornen i blötläggninsvattnet ca 45 minuter. Skala undet tiden potatisarna. Riv dem på råkostjärn. Blanda vetekorn och potatisrasp. Smaksätt med salt och peppar. Skala och hacka 2 av lökarna. Vispa upp ägget. Blanda ner lökhack och ägg i kornsmeten. Låt det hela stå en stund. Skala och skiva under tiden den 3:e löken. Stek den i lite matfett i en stekpanna. Tag upp den och håll den varm. Forma kornsmeten till biffar. Stek dem i matfett i en stekpanna tillls de är frasiga och bruna. Servera dem med den stekta löken

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben