Vetesnitt

Lättbakat bröd fyllt med äpplen och russin.

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g margarin
  • 1 dl socker
  • Ca 15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 syrliga äpplen, skalade och tunnskivade
  • 2 dl russin
  • 1 dl socker
  • 50 g margarin
  • Instruktioner

    1. Lös jästen i lite av mjölken. Smält margarinet och slå det över mjölken. Blanda det med jästen. Tillsätt socker och mjöl, arbeta degen smidig. Låt den jäsa till dubbel storlek.
    2. Arbeta degen på mjölat bakbord och kavla ut den till 2 plattor, ca ½ cm tjocka. Täck en plåt med bakpapper och lägg den ena plattan på plåten. Bred på margarinet, lägg på äppelskivorna och russinen, strö över sockret. Lägg den andra plattan över och tryck till ordentligt runt kanten. Pensla kakan med ägg och grädda i 200 grader ca 20 minuter, eller tills den fått fin färg.
    3. Skär den i små rutor när den svalnat.
    4. Kakan kan också frysas i större bitar och delas efter hand.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben