Vikingagryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En gryta som passar både till fest och vardag

Ingredienser

  • 1 kilo fläskkött
  • 1 lök
  • 1 stor morot
  • 4-5 stora potatisar
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • ½ dl köttbuljong
  • 1 dl krossade tomater
  • 1 tsk mild senap
  • Torkad dragon
  • Torkad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Smör/Margarin
  • En klick crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen tillsammans med potatisen. Dela köttet i lagom stora grytbitar och krydda med dragon, dill, salt och peppar. Bryn med smör i stekpanna.
    2. När potatisen är ungefär halvkokt och endast hälften av buljongen finns kvar, skiva moroten och löken och lägg i tillsammans med de krossade tomaterna, crème fraiche och senapen. Lägg sedan i köttet och låt bubbla under lock.
    3. När potatisen och morötterna är mjuka är rätten klar att serveras.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben