Vikingastek

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En rejäl måltid som passar både stora och små.

Ingredienser

  • En medelstor skinkstek
  • 20 tvättade färskpotatisar
  • 200 g blandad skogssvamp (välj själv)
  • 2-3 skogslökar
  • 2 skivade morötter
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl mörkt öl
  • 4 dl vatten
  • Enbär
  • Svartpeppar
  • Lagerblad
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 250 grader. Smörj en långpanna och lägg i köttet. Krydda med salt och peppar. Skiva lökarna och lägg runt och ovanpå köttet tillsammans med svampen. Lägg i kryddorna och häll sedan försiktigt i buljongen och ölet. Låt koka i ugnen tills köttet endast är blodigt i mitten. Lägg i potatisen och morötterna och låt allting stå i ugnen i ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk och köttet vällagat.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben