Viktoriakräm

Det här är en estnisk efterrät.

Ingredienser

  • 1/2 liter mjölk
  • 1/2 vaniljstång
  • 3 ägg
  • 2-3 msk socker
  • 2 strukna msk vetemjöl
  • 1-2 skalade, rivna bittermandlar
  • 1 tsk smör
  • En knivsudd salt
  • 2 dl vispgrädde
  • Till garnering
  • Färska eller djupfrysta bär, till exempel röda vinbärsklasar eller hallon
  • Instruktioner

    1. Riv bittermandlarna på mandelkvarn. Koka upp mjölken med vaniljstången och låt den stå i 10 minuter.
    2. Rör äggen och sockret poröst. Blanda i mjöl. Häll den varma mjölken under kraftig vispning över äggblandningen. Häll därefter alltsammans tillbaka i kastrullen (ej aluminium) och låt sjuda under fortsatt omrörning tills blandningen blir tjock och porös.
    3. Lyft av kastrullen, tillsätt smör, smakämnen och rör om tills krämen svalnat. Tillsätt den vispade grädden. Kyl ned krämen och garnera med färska eller djupfrysta bär.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben