Viktväktarköttgryta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 4 timmar

En mycket god köttgryta som ska kokas länge. Löken kokas sönder och gör grytan tjockare och köttet faller sönder i munnen. Helt underbart god och mycket nyttig, viktväktarvänlig då den innehåller mycket lite fett, nyttigt kött (duoval) och i övrigt 0 points produkter.

Ingredienser

  • 1 kg nötköt eller griskött (grytbitar eller kött i bit som du skär upp)
  • 3 x 300 grams förpackningar krossade tomater
  • 5 stora gula lökar
  • 5 morötter
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 15 vitpepparkorn
  • 1 tsk olja/flytande margarin (ta mer om du inte är viktväktare)
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i så stora bitar du önskar. Bryn sedan köttet i oljan och lägg dem sedan i en stor, vid gryta. Skala och klyfta löken, skala och skär morötterna i så stora bitar du önskar.
    2. Lägg allt i grytan tillsammans med köttet och häll i de krossade tomaterna, vitpepparn och buljongtärningarna.
    3. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme i ca 4 timmar, tills löken är sönderkokt, köttet faller isär och morötterna är smått sönderkokta.

    Kommentarer (3)

    mammis 5 oktober 2011

    Grymt god..ville inte sluta äta toppbetyg

    greasyheart 29 maj 2012

    Mums! Fantastiskt god. Rekommenderas verkligen!

    ingeborg56 30 mars 2015

    Gott,gott! La till lite timjan och en vitlök i halvor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben