En mycket god köttgryta som ska kokas länge. Löken kokas sönder och gör grytan tjockare och köttet faller sönder i munnen. Helt underbart god och mycket nyttig, viktväktarvänlig då den innehåller mycket lite fett, nyttigt kött (duoval) och i övrigt 0 points produkter.
Ingredienser
1 kg nötköt eller griskött (grytbitar eller kött i bit som du skär upp)
3 x 300 grams förpackningar krossade tomater
5 stora gula lökar
5 morötter
3 köttbuljongtärningar
15 vitpepparkorn
1 tsk olja/flytande margarin (ta mer om du inte är viktväktare)
Instruktioner
- Skär köttet i så stora bitar du önskar. Bryn sedan köttet i oljan och lägg dem sedan i en stor, vid gryta.
Skala och klyfta löken, skala och skär morötterna i så stora bitar du önskar.
- Lägg allt i grytan tillsammans med köttet och häll i de krossade tomaterna, vitpepparn och buljongtärningarna.
- Koka upp och låt sedan puttra på låg värme i ca 4 timmar, tills löken är sönderkokt, köttet faller isär och morötterna är smått sönderkokta.
Kommentarer (3)
Grymt god..ville inte sluta äta toppbetyg
Mums! Fantastiskt god. Rekommenderas verkligen!
Gott,gott! La till lite timjan och en vitlök i halvor.