Vildfräs

Serverar: 4 portioner

Bastant höstkäk. Använd gärna älg- eller viltfärs som ger lite mer smak än vanlig.

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 köttbuljongtärning
  • ½ dl vatten
  • 250 g vitkål
  • 1 lök
  • 3 syrliga äpplen
  • 12 enbär
  • 400 g färs av älg, annat vilt eller nöt
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Rönnbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Sätt igång potatiskoket. Koka upp vattnet med buljongtärningen.
    2. Ansa kålen och strimla den. Skala löken och skär i tunna klyftor. Skala äpplena och skär bort kärnhusen. Skär fruktköttet i tunna klyftor.
    3. Krossa enbären grovt i en mortel eller en kryddkvarn.
    4. Fräs färsen, kålen, löken och äpplena i smöret i en stor stekpanna. Rör om flitigt under några minuter tills färsen är brynt. Salta och peppra.
    5. Häll i buljongen och enbären. Puttra på svag värme i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    6. Servera med kokt potatis och gelé.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben