Vildsvinsbiffar

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Alla tycker om dessa även dom som inte är förtjusta i viltkött så det är tacksamt eftersom vi bjuder mest på viltkött hemma hos oss.

Ingredienser

  • 1 kg vildsvinsfärs
  • 500 g fläskfärs
  • 3 dl havregryn, (kli)
  • 3 dl mjölk
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar, (små och rivna)
  • 1 msk sweet chili sås
  • 1 msk viltfond
  • ½ dl rödvin
  • 1 msk soya
  • 2 tsk salt, seltin
  • 1 msk örtsalt
  • 1 tsk dragon
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk curry
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk malen vitpeppar
  • 1 dl finklippt persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn och mjölk och låt det svälla så länge du river den gula löken och pressar vitlöken. Blanda alla ingredienser gärna i hushållsassistent ca 5 min. Tag en rejäl matsked i en hand som du sköljt i kallt vatten och rulla samt platta till så det blir en biff. Lägg dom vartefter på en i kallt vatten sköljd skärbräda. Stek biffarna några minuter på varje sida. Servera gärna med kokt potatis, vitlökssmör, en god sallad och lite turkisk yoghurt med citronrasp på. Det går lika bra med annat vilt kött.
    2. Hoppas det smakar!

    Kommentarer (1)

    lars@bicom.se 11 november 2011

    Och vart hittar jag receptet med måttangivelser och tillvägagångssätt? Receptet låter bra men hur göra?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben