Lättlagade biffar med en tydlig smak av vilt. Serveras lämpligen med rotsaker som rostats i ugn, gräddsås, svartvinbärsgelé och en fräsch sallad.
Ingredienser
500-600 g vildsvinsfärs
1 liten gul lök
1 ägg
1 msk matlagningsgrädde
1 krm muskotnöt, finmald
Salt
Nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Hacka löken fint och fräs den genomskinlig i lite smör. Blanda färsen med ägg, kryddor och matlagningsgrädde. Tillsätt den stekta löken och blanda smeten ordentligt.
- Forma 9-10 biffar (ca 8 cm i diameter och 1,5 cm tjocka) och stek dessa i smör. Låt dem steka ungefär 2-3 minuter på varje sida.
- Servera dem ordentligt varma, gärna tillsammans med rotsaker och grönsaker som ungsrostats, en god gräddsås, någon gelé och en fräsch sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)