Vildsvinspaté

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

mmmmmmm

Ingredienser

  • 400 g putsad karré eller stek från vildsvin
  • 150 rimmad bog
  • 200 späck
  • 1.5 tsk salt
  • 50 pistagenötter
  • 50 torkad svarttrumpetsvamp, blötlagda
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1 lagerblad
  • 1.5 msk konjak
  • 1 msk timjan
  • 2 st ägg
  • 250 g skinka
  • 250 g sidfläsk
  • 200 200 g tunt skivat späck till formen
  • Instruktioner

    1. 1. Tärna karrén, bogen och späcket. Blanda noggrant med salt, peppar, muskot, lagerblad, konjak och timjan. Sätt i kyl över natten. Grovmal det marinerade köttet och blanda med ägg. Sätt ugnen på 80 grader. Tärna skinka och sidfläsk. Stek trumpetsvampen i smör. Blanda skinka, sidfläsk, svamp och pistagenötter med färs. Klä en form med plastfilm ca 1 ½ liter. Täck sedan botten och sidorna på formen med späck, fyll med färs, vik över med späckskivorna. Täck med dubbelvikt aluminiumfolie.
    2. 2. Grädda i ugn på ca 80 grader till en innertemperatur på 72 grader, ca 1 ½ - 2 timmar. Låt svalna. Ställ i kyl och ställ en tyngd på så att terrinen ligger i press minst över natten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben