Vildsvinsroulader

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 12 tunna skivor av vildsvinsstek
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 1 bit selleri
  • 2 msk olja
  • 3 dl mörkt öl
  • 6 dl kalv eller viltbuljong
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 stjärnanis
  • 2 msk maizena
  • socker
  • salt
  • peppar
  • Fyllning
  • 150 g fläskfärs
  • 1 äggula
  • salt
  • peppar
  • (vill man kan man smaksätta färsen med olika kryddor, örter, nötter, torkad frukt osv)
  • Garnityr
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 2 msk strimlad bladpersilja
  • 8 potatisar
  • smör till stekning
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva löken och moroten grovt. Tärna sellerin grovt.
    2. 2. Blanda ingredienserna till fyllningen.
    3. 3. Platta ut köttet mellan två oljade plastark, salta och peppra. Fördela fyllningen på köttskivorna, rulla ihop dem och sätt en tandpetare igenom varje roulad. Bryn rouladerna i oljan, i en stekkastrull. Ta upp rouladerna när de är brynta och fräs grönsakerna i kastrullen. Lägg tillbaka rouladerna och häll på det mörka ölet. Låt det koka ner det ordentligt. Tillsätt buljongen och kryddorna, låt det koka upp och sätt in kastrullen, med lock, i ugnen cirka en timme. När rouladerna känns ordentligt möra ta upp dem och ta ur tandpetarna.
    4. 4. Skala vitlöksklyftorna, skiva dem på längden och stek dem i lite smör. Skala och kärna ur tomaterna, tärna dem. Skala potatisarna, skiva dem i ca ½ cm tjocka skivor och råstek dem. Blanda alltihop med persiljan till en sallad.
    5. 5. Sila stekspadet från rouladerna och red det med maizena utrört i kallt vatten. Smaka av såsen med salt och lite socker. Lägg ner rouladerna i såsen och värm upp dem. Servera med garnityret.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben