Vildsvinsterrin

Serverar: 10 portioner

Ingredienser

  • 200 g putsad karré/stek från vildsvin alternativt fläskkött
  • 75 g rimmad bog
  • 100 g späck
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 1 lagerblad
  • 4 tsk konjak
  • 1/2 msk timjan
  • 1 ägg
  • 125 g sidfläsk
  • 125 g skinka
  • ca 200 g späck i skivor
  • Instruktioner

    Gör så här 1. Skär karrén, bogen och späcket i små bitar. Blanda noggrant med salt, peppar, muskot, smulat lagerblad, konjak och örtkryddor. Ställ i kylen över natten. 2. Sätt ugnen på 175°C. 3. Grovmal det marinerade köttet och blanda med ägg. 4. Skär sidfläsk och skinka i små bitar. Blanda med färsen. 5. Klä en enlitersform med späck och låt det hänga över kanterna. Fyll formen med färs och vik över späcket. Tillaga i ugnen till en innertemperatur på 70°C ca 1 timme. Låt svalna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben