Vilfärsgratäng

Lätt och enkelt att laga till. Älgfärs och Rådjursfärs passar bra här.

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 150 g bacontärningar
  • 1 lök
  • 20 g torkade kantareller
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 100 g texmex ost
  • Enbär
  • Rosmarin
  • Rosépeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Potatismos
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka potatisen till moset.
    2. Fräs löken mjuk i lite smör i en kastrull.
    3. Fräs sedan älgfärsen och bacontärningarna i en stekpanna, krydda med krossade enbär ock rosmarin samt krossad rosépeppar. På slutet lägg även i löken.
    4. Koka upp grädden och de torkade kantarellerna smaksätt med peppar och salt samt matlagningssoja.
    5. När potatisen är färdig kokta blanda då in smör, mjölk och lite vitpeppar till ett gott mos.
    6. Lägg sedan potatismoset i en kant runt den eldfasta formen lägg sedan älgfärsröran i mitten häll sedan på såsen och strö över strimlad texmex ost. Grädda i ugnen på 250 grader tills allt får fin färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben