Viltfärspanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Man får passa på när det vilda är lite billigare och mer lättöverkomligt.

Ingredienser

  • 500 g viltfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk grovstött pepparmix
  • 10 g torkad svamp
  • 2 msk koncenterarad viltfond
  • 1 tsk grovstötta enbär
  • 2 dl lätt crème fraiche med äpple och pepparrot
  • ½ dl mjöl
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk kinesiskt soja
  • 1 äpple
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 tsk timjan
  • 2-3 msk persilja
  • Instruktioner

    Bryn färsen i en stekpanna. Lägg åt sidan och bryn den hackade löken. Lägg tillbaka färsen, strö över mjölet, rör om så det blandas väl och häll på vattnet och fonden. Låt koka upp medan du har i den torkade svampen (jag använde trattkantareller, men det funkar med annan svamp också), enbären, sojan och pepparmixen. Rör ner crème fraichen. Låt koka ca 10 minuter. Tärna äpplet och ha i det i pannan tillsammans med tranbären och timjanet. Koka ca fem minuter till. Strö över persilja och servera. Eventuellt kan man tilsätta lite mer pepparrot. Smaken är ju olika.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben