Viltnapoleon

Serverar: 2 portioner

potatisbakelse

Ingredienser

  • 2 st bakpotatisar
  • 1 st morot
  • 10 st champinjoner
  • 200 g viltskav
  • 10 cm purjolök
  • 3 msk kalvfond
  • 4 kvistar rosmarin
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Skölj potatisarna och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Stek dem i lite smör och krydda med salt och vitpeppar. Efterstek dem i ugnen på 200° i 8 minuter.
    2. Skala och strimla moroten och koka strimlorna mjuka i lättsaltat vatten. Skiva 6 av champinjonerna och stek dem i lite smör. Salta och peppra. Grilla eller stek de övriga 4 champinjonerna hela och stick in rosmarinkvistar som garnering.
    3. Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med viltskaven. Smaka av med vitpeppar och ev en aning salt, slå över kalvfonden och 2 dl vatten och låt det hela puttra någon minut.
    4. Vid serveringen, varva potatis, champinjoner, viltskav, morotsstrimlor, potatis, champinjoner och viltskav. Toppa med rosmarinchampinjonen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben