Vinägerkyckling

Serverar: 4 portioner

Läcker pippi tillsammans med fruktig bulgur och grön sås. 410 kcal/portion Du kan också köpa en hel kyckling och stycka den i mindre bitar.

Ingredienser

  • 900 g kycklingklubbor med ben, delade i lår och ben
  • ½ msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk kycklingfond
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 kvist rosmarin
  • 50 g rucola
  • 200 g bladspenat
  • 2 dl fullkornsbulgur
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 msk pumpafrön
  • 1 knippe hackad bladpersilja
  • 150 g mango, fint tärnad
  • Servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingbitarna i olja i en gryta. Lägg i vitlöken och svetta den utan att låta den ta färg. Häll på vinäger, vatten och fond. Krydda, rör om, lägg på lock och sjud i ca 30 minuter. Ta upp kycklingen ur vätskan och vänd ner rucola och spenat. Mixa till en grön sås.
    2. Koka bulgur i buljong i ca 10 minuter. Låt stå och dra 5 minuter och blanda sedan med pumpafrön, persilja och mango.
    3. Servera bulguren tillsammans med kyckling, grön sås och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben