Vinbärsbakelser/Vinbärstårta

Jätte goda, syrliga och sommriga!

Ingredienser

  • Deg/botten
  • 50 g magarin
  • 3 äggulor
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kokt vatten
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Vinbärsfyllning
  • 3 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vinbär
  • Instruktioner

    1. Deg/botten: 1.Sätt ungnen på 200 grader 2.Smält magarinet. 3.Vispa äggulor och socker. 4.Tillsätt vaniljsockret 5.Blanda vetemjölet och bakpulvret i en annan bunke. 6.Rör ner vetemjölet + bakpulvret, de heta vattnet och mjölken i den bunke du blandat äggulor, socker och vaniljsockret. 7.Och sist det smälta magarinet. 8.Häll upp i en långpanna 9.Sätt in i ungnen i 12-15 minuter
    2. Vinbärsfyllning: 1.Sätt ungnen på 250 grader 2.Vispa äggvitorna till ett hårt skum. 3.Vänd ner sockret och bären ( låt bären rinna av först ) 4.Bred vinbärsfyllningen över hela kakan. 5.Sätt in i ungnen i 5 minuter.( se upp så att den inte bränns) 6.Låt den svalna 7.Skär upp den i rutor eller ha den som en tårta.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben