Vinbärsfyllda crêpeskakor
Crêpeskakorna är också goda att fylla med en fruktsallad.
Ingredienser
2 ägg
1 dl socker
1 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Kräm
1 burk kesella, 250 g
1/2 dl florsocker
1-2 tsk vaniljsocker
2-3 dl röda vinbär, ca 100 g
Garnering
Florsocker
Instruktioner
Ugn 200 º.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda potatismjöl och bakpulver och vänd ner i äggpöset.
Markera 6 rundlar (ca 10 cm i diameter) på bakpappersklädd plåt. Bred ut smeten i rundlarna. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
Lossa de nygräddade kakorna genast och vik ihop till halvöppna dubbla kakor. Låt kallna på galler.
Blanda kesellan med flor- och vaniljsocker. Lägg en klick kräm i varje kaka och fördela vinbären på. Sikta över rikligt med florsocker.
Servera kakorna till kaffe eller te.
Liknande recept
Honungsgrillad kalkon/kyckling med äpple
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!