Vinbärsgott

Serverar: 20 portioner

Somrigta rutor med en botten av mandel och en söt rosa svartvinbärsglasyr.

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 50 g skållade skalade mandlar
  • 7 bittermandlar
  • 3 ägg
  • 5 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • Glasyr och garnering
  • 2 ½ dl florsocker
  • 2-3 msk outspädd svartvinsbärssaft
  • Ev några droppar röd hushållsfärg
  • Röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret. Mal sötmandel och bittermandel. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med mandel, mjölk och smör.
    3. Bred ut smeten i en liten bakpappersklädd långpanna, ca 25x35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
    4. Rör ihop alla ingredienser till glasyren och bred den på kakan. Låt stelna. Skär kakan i rutor. Dekorera med röda vinbär.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben