Dessa är löjligt enkla att göra men smakar underbart gott! Den mörka sylten gör sig så fint mot den ljusa, ljusa kakan. Vackert.
Självklart kan man fylla grottorna med den sylt man tycker bäst om, eller en dumlegodis, eller smält choklad, eller.. Ja med vad som helt enkelt!
Ingredienser
1½ dl potatismjöl
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
250 g smör
50 pappersformar
Sylt gelé
Instruktioner
- Ugn 175 grader
- Mät upp potatismjöl, mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en stor bunke. Rör samman allt med en balongvisp. Dela smöret i kuber och ha i det tillsammans med vattnet i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila minst 1 timme i kylen.
- Dela degen i två bitar, rulla till avlånga längder och dela varje längd i 25 lika stora bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg i dem i pappersformarna. Gör en grop med pekfingret och fyll sedan varje grotta med ca ½ tsk sylt.
- Grädda i ca 10- 15 minuter
Kommentarer (2)
Vilka grader i ugnen???
Hur mycket vatten?