Vinbärsgrottor

Serverar: 50 portioner

Dessa är löjligt enkla att göra men smakar underbart gott! Den mörka sylten gör sig så fint mot den ljusa, ljusa kakan. Vackert. Självklart kan man fylla grottorna med den sylt man tycker bäst om, eller en dumlegodis, eller smält choklad, eller.. Ja med vad som helt enkelt!

Ingredienser

  • 1½ dl potatismjöl
  • 5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 250 g smör
  • 50 pappersformar
  • Sylt gelé
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader
    2. Mät upp potatismjöl, mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en stor bunke. Rör samman allt med en balongvisp. Dela smöret i kuber och ha i det tillsammans med vattnet i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg. Låt degen vila minst 1 timme i kylen.
    3. Dela degen i två bitar, rulla till avlånga längder och dela varje längd i 25 lika stora bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg i dem i pappersformarna. Gör en grop med pekfingret och fyll sedan varje grotta med ca ½ tsk sylt.
    4. Grädda i ca 10- 15 minuter

    Kommentarer (2)

    Christina56 7 juli 2008

    Vilka grader i ugnen???

    maland0530 14 mars 2010

    Hur mycket vatten?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben