Fläskkotletter med en krämig och god sås med vinbärsgelé, ingefära och soja.
Ingredienser
4 fläskkotletter, ca 500 g
Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås
2½ dl Kelda matlagningsgrädde
1½ dl vatten
1 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
3 msk vinbärsgelé
1 tsk malen ingefära
1 tsk soja
Ca 1½ dl färska röda vinbär
Instruktioner
- Vispa ihop grädde, vatten och mjöl i en kastrull och låt koka upp under vispning. Smula i buljongtärningen. Smaksätt med gelé, ingefära och soja. Låt såsen koka 3-5 minuter.
- Stek kotletterna i smör 3 minuter på varje sida. Lägg upp kotletterna på ett fat och häll över såsen.
- Strö över röd vinbär. Servera med kokt potatis och sockerärter.
Kommentarer (0)