Vinbärskotletter

Serverar: 4 portioner

Fläskkotletter med en krämig och god sås med vinbärsgelé, ingefära och soja.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter, ca 500 g
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Sås
  • 2½ dl Kelda matlagningsgrädde
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 msk vinbärsgelé
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk soja
  • Ca 1½ dl färska röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop grädde, vatten och mjöl i en kastrull och låt koka upp under vispning. Smula i buljongtärningen. Smaksätt med gelé, ingefära och soja. Låt såsen koka 3-5 minuter.
    2. Stek kotletterna i smör 3 minuter på varje sida. Lägg upp kotletterna på ett fat och häll över såsen.
    3. Strö över röd vinbär. Servera med kokt potatis och sockerärter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben