Kycklingen kokar klar i såsen. Enkelt och väldigt gott. Liknande recept fanns, men det skiljde en del så jag vill lägga ut mitt
;)
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
2 dl vatten (knappt)
2 dl creme fraiche, valfri fetthalt
2 hönsbuljongtärningar
10 krossade enbär
2 msk kinesisk soja
1 tsk torkad timjan
2 msk maizena redning
Instruktioner
- Koka upp vatten, saft, fraiche, buljong, enbär, soja och timjan. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg ner i grytan. Låt det småkoka på svag värme ca. 10 min.
- Smaka av med salt, peppar och ev. mer timjan.
- Servera med pot. eller ris.
Och en stor sallad
Kommentarer (2)
En klassiker som är enkel och supergod. Såsen brukar ha rykande åtgång *S* Funkar även bra att göra med tex fläskfilé. Och barnen gillar det med ris eller kroketter.
Detta har jag gjort två gånger och det är så mört och gott. Gör alltid lite mera sås för den är så god. Full pott med poäng/kram