Vinbärslemonad

Tid: 1 dag 15 minuter

Frisk syrlig lemonad som spädes lite med vatten annars är den enligt min mening för stark. Mycket god måltidsdryck. Provade även att göra isglass på lemonaden, som barnen gillade. Jag tror den skulle passa att användas till bål också.

Ingredienser

  • 1 liter röda vinbär
  • 4 citroner
  • 6 dl socker
  • 1 liter hett vatten
  • Instruktioner

    1. Häll vinbären i en rostfri bunke. Mosa bären med en potatisstöt.
    2. Tvätta citronerna väl. Riv skalet och pressa ur saften ur citronerna.
    3. Lägg i det rivna citronskalet och citronsaften i vinbärsmoset.
    4. Rör ner sockret.
    5. Häll över det heta vattnet och rör om. Täck över bunken.
    6. Låt kallna och ställ kallt ett dygn.
    7. Sila och häll i kalla rena flaskor. Saften går även bra att frysa.

    Kommentarer (1)

    Cissi71 2 augusti 2010

    Så här såg glassen ut.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben