Vinbärssmarr

Serverar: 6 portioner

Låter väldigt smarrigt!

Ingredienser

  • 1/2 dl socker
  • 4 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 250 g röda vinbär
  • 2 msk grenadin
  • 500 g mascarpone
  • Drygt ett halvt paket Finger Marie
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden fast, tillsammans med socker och vaniljsocker.
    2. Mixa vinbär och rör ner i grädden. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
    3. Värm grenadin och smält gelatinbladen. Blanda ner vätskan, när den har svalnat något, i gräddvinbärssmeten. Tillsätt mascarpone och rör blandningen slät.
    4. Bred ut ett lager smet i botten på en rektangulär form med höga kanter. Varva kräm och kex. Låt formen stå övertäckt i kylskåpet i några timmar, gärna över natten, före servering. Garnera med röda vinbär.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben