Vinblad fyllda med ris och (veg) köttfärs

Jätte goda tycker jag!!! här finns 2 olika fyllningar se nedan, men det går att blanda efter egen fantasi ock insperation, jag som ej äter kött, tar veg köttfärs, min man får med köttfärs också ibland :-)Många blir det så man bör ha lite tålamod och stå och rulla...Jag använder olivolja "Nyttigare" Smaklig måltid, hör gärna av dig om du har någon god fyllning! P.S på bilden har jag en dressing exotic mango som blandas med grekisk el, turkisk youghurt. 2 dl till en påse exotic mango Mmmumms :-) D.S

Ingredienser

  • Blandning 1
  • 250 g vinblad (Sköj i varmt vatten några gånger)
  • 500 g Kortkornigt ris
  • 250 g medium fet köttfärs, eller veg köttfärs
  • 1-2 finhackade lökar
  • 1-2 pressade vitlökar
  • 1 msk tomatpure
  • 2 msk granatäppel koncentrat eller citron juice
  • 2 msk margarin eller olivolja 1 msk torkad mynta
  • 1 tsk 7 kryddor
  • 1 tsk malen kummin
  • 1 knippe hackad persilja
  • Salt efter smak
  • Blandning 2
  • 250 g vindruvsblad
  • 500 g kortkorningt ris 500g finhackad lök
  • 1 knippe persilja
  • 1 msk mynta
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 3 tsk malen kryddpeppar
  • 10 g sultan russin
  • 60 g pinjenötter
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl olivolja
  • 1 l vatten
  • 2 msk citron juice
  • Instruktioner

    1. Blandning 1 Blanda alla ingredienser utom vindruvsblad, pressa vattnet ur vindruvsbladen noga så att de är riktigt torra. Tag en liten mängd ( ett finger ungefär) ris Köttblandingen. (Går lika bra med vegetarisk köttfärs som jag använder.)På varje vindruvsblad och rulla ihop, vik in kanterna innan hela bladet rullas ihop för att fyllningen ej skall kokas ur. Lägg rullana tätt i en kastrull. Placera en tallrik med en lämplig tyngd ovanpå och häll på vattnet så det täcker rullarna. Koka på låg värme i ca 1 timme eller tills riset är mjukt. Smaklig måltid.
    2. Blandning 2 Fräs löken i olivoljan, skjöl riset några gånger i kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Tillsätt riset och pinjenötterna och fräs en stund till. Blanda ner alla andra kryddor och vattnet låt koka på låg värme tills vattnet kokat bort. Skölj vindruvbladen i varmt vatten några gånger pressa ur vattnet noga. rulla sedan det kokta riset i vindruvsbladen. vik in kantena på vindruvsbladen så att ej fyllningen kokas ur. kokas på svag värme i kastrull tätt packad med tyngd se blandning 1

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Jwanaa 26 april 2010

    rekommenderar inte att lägga vitlöken in i fyllningen efftersom den suger upp alla andra smaker och får det att kännar torr ibland

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben